Miért érdemes a karacsonyfa-vasar.hu-ról rendelni?

  • kizárólag első osztályú fákat mutatunk be vásárlóinknak

  • ingyen házhoz visszük a választékot, hogy Ön a legmegfelelőbb fát választhassa ki

  • az Önnek megfelelő időpontban történik a szállítás, szállítás munkaidőn kívül is

  • 100%-os elégedettségi garancia, csak akkor kell fizetnie, ha elégedett a fával, nincs kockázat

  • ingyenes talpba faragás

Kisméretű ezüst fenyők

Közepes méretű ezüst fenyők

Nagyméretű ezüst fenyők

Fáink első osztályúak, ami azt jelenti, hogy a következő sztenderdeknek felelnek meg:

  • egyenes, hibátlan törzs
  • az ágak körkörösen helyezkednek el a megfelelő sűrűségben, hiány nélkül
  • az ágak a fa tetején is vannak, a fa teteje nem lehet „kopasz”

Ezüst fenyő jellemzői (Picea pungens glauca)

Világoskék, szürkés árnyalatú tűlevél, tömött ágak és szép forma jellemzi ezt a fajtát. Gyakran zöld színűek a tűlevelei (zöld ezüst) és ez a vevőket megtévesztheti. Tartósságban ugyan elmarad a nordmanntól, de így is a jó levéltartó fajták közé tartozik. Az illata érezhető, de nem olyan intenzív.

Sokan nem szeretik szúróssága miatt, kisgyerekes családoknak nem is javasoljuk az ezüstfenyőt.

Fáink minősége és származása

A fáink Zala megyéből származnak Surdról és Nagykanizsa közeli egyéb telephelyeinkről. Nagy hangsúlyt fektetünk, hogy a kiválasztásnál tökéletes minőségű fákat válasszunk ki, hiszen ha belegondol nekünk sem éri meg keresztül-kasul furikázni Budapesten olyan fákkal, amelyek később nem nyerik el vevőink tetszését. Persze a fa frissességét nehéz megítélni. Mindenesetre mi hazai karácsonyfák beszerzését javasoljuk termelőktől, hiszen ezek helyben kerülnek megtermelésre, így a magyar gazdaságot erősítik. A hazai ültetvények ökológiai szempontból is hasznosak, továbbá nem kell számolnunk a szállítás során fellépő nagy mértékű károsanyag kibocsátással, mint a dán és német import esetében. Vásárlói szempontból pedig elég egyetlen kézenfekvő kérdést megválaszolni: mit gondolnak egy november elején kivágott dán nordmann fenyő, amit aztán összezsúfolva zárt kamionokba bezsúfolva Európán keresztül beszállítottak Magyarországra vagy a hazai nordmann fenyő a frissebb? Nyomon követjük az időjárást (meleg időben különösen depóba rakva kiszáradásnak indulnak a fák) és decemberben kezdjük a kitermelést, hogy a fák minél tovább díszíthessék vásárlóink otthonát. A hóesés nehezítheti meg a kitermelést, de az utóbbi időben nem jellemző, hogy december elején az időjárás nehezítette volna a munkánkat. Szállodáknak és cégeknek már előbb termelünk ki, hiszen az intézmények már december 6-ától állítanak fákat, felkészülve a karácsonyi hangulatra.

Hogyan növelhetjük karácsonyfánk tartósságát

A karácsonyfára a legnagyobb veszélyt a nedvesség elvesztése okozza. Jól példázza azt, hogy néha előfordul, hogy néhány – a gyors levélhullajtásról híres – lucfenyőt a kitermelést követően benn felejtünk az ültetvényen és azok még tavasszal (azaz 4 hónappal később) is tökéletes állapotban vannak. Így eljutunk a legfontosabb szabályhoz:

Amíg lehet a karácsonyfa legyen hűvös vagy hideg helyen. Otthon, ha tudjuk kerüljük el, hogy közvetlenül a fűtőtest mellé kerüljön! A vizes talpak is lassíthatják a kiszáradás folyamatát.